
Regulační páčka
Uzavřením regulační páčky docílíte vyššího tlaku v odšťavňovací komoře a tím je surovina ještě více „zmáčknuta" a díky tomu dosáhne odšťavovač maximální efektivity. Šťáva je o malinko hustší (než při otevřené regulační páčce), ale stále velmi jemná a bez větších kousků.

Nízké otáčky = maximum vitamínů a chuti
Odšťavňovač Hurom HV 2. generace patří mezi nízkootáčkové přístroje (43 ot/min) a proto zpracovává suroviny velmi šetrně. Výsledkem procesu je kvalitní šťáva bez pěny, která skvěle chutná a díky potlačené oxidaci může být skladována v lednici i do druhého dne.Vitamíny se udrží ve šťávě delší dobu, protože se při odšťavňování negeneruje teplo a do šťávy není vháněno velké množství vzduchu.

Zátka odšťavňovací komory pro dokonalé smíchání šťávy, výrobu raw milk či milkshake
Uzavřete zátku odšťavňovací komory a nechte šťávu z různých surovin pěkně promíchat! Výsledkem je jemný a dokonale konzistentní nápoj. Zátku využijete i při přípravě mandlového nebo jiného rostlinného mléka (mandle namočené přes noc ve vodě vložíte do odšťavovače a je hotovo!), popřípadě na výrobu mléčných šejků (do odšťavovače vložíte jahody, maliny či banán, přidáte rostlinné nebo živočišné mléko a necháte promíchat).
Systém automatického čištění
Stejně jako všechny modely druhé a třetí generace, je i model HV vybaven integrovaným systém automatického čištění. Už během odšťavňování stěrky neustále otírají síto a zabraňují tak většímu usazování vlákniny v jeho otvorech. Uzavřete zátku odšťavňovací komory a za chodu nalijte do odšťavňovače vodu. Lisovací ústrojí se tímto krokem předčistí a na Vás už je jen oplach dílů pod tekoucí vodou, popřípadě dočištění síta kartáčkem. Proplachování vodou za chodu můžete využívat i mezi odšťavnováním různých surovin, abyste zabránili nechtěnému mísení chutí.
